nedelja, 02. december 2018

Martos 2. dan

MARTOS 2. DAN

Drugi dan smo začeli z zajtrkom ob 9.00, kjer smo imeli veliko izbiro hrane.
Po zajtrku smo se odpravili v center mesta Martos, kjer smo si ogledali glavne znamenitosti tega prelepega mesta. Ogledali smo si najstarejši cerkvi De Santa Maria, ki je bila zgrajena leta 1219 in Convento madres trinitarias, katero so gradili kar sto let in je bila zgrajena leta 1600.
Castle Villa de Martos je bil zgrajen v 13. stol. kot strateška lokacija in najbolj pomemben vojaški teritorij, v Jaen Provinci. Stolp nad mestom je bil zgrajen po naročilu Calatrave, da bi okrepili obrambni sistem. S tem je postal najbolj pomemben obrambni stolp in začeli so osvajati bližnja mesta. Legenda pravi, da trdnjava ni imela moških vojakov za boj z Arabci, zato je plemkinja oborožila in oblekla sebe in svoje spletične v moške ter preprečila vdor Arabcev.
Po kosilu in kratkem počitku smo se odpravili na najvišji vrh v Martosu, ki se imenuje El Castilo de la Peña de Martos. Pohod na drugo trdnjavo Martosa traja 40 minut in je mikaven za tiste, ki imajo radi avanturo. Nekateri pravijo, da je pogled tako čaroben kot iz letala, saj se vidi cela Provinca.
Ko smo se vrnili, smo imeli večerjo in se odpravili k počitku, saj imamo jutri prvi delovni dan na plantažah oljk.

Ni komentarjev:

Objava komentarja